Genel Yaşam

Yılbaşı sofralarının taze üzümü Sarıgöl bağlarından

SARIGÖLLÜ ÜZÜM ÜRETİCİLERİ HASAT SONUNUN BİTMESİNE RAĞMEN, EŞ VE DOSTLARINA YILBAŞINDA İKRAM ETMEK İÇİN ÜZÜM BAĞINDA AYIRDIKLARI 10-15 ÜZÜM ASMASINDAKİ SALKIMLARI ÖRTÜ ALTINDA BEKLETMEYİ BAŞARDI. YILBAŞINDA SOFRALAR DALINDAN TAZE KOPARILMIŞ ÇEKİRDEKSİZ SULTANİYE ÜZÜMLERİ İLE RENKLENECEK.

Yılbaşı sofralarının taze üzümü Sarıgöl bağlarından

Sarıgöllü üzüm üreticileri hasat sonunun bitmesine rağmen, eş ve dostlarına yılbaşında ikram etmek için üzüm bağında ayırdıkları 10-15 üzüm asmasındaki salkımları örtü altında bekletmeyi başardı. Yılbaşında sofralar dalından taze koparılmış çekirdeksiz Sultaniye üzümleri ile hem tatlanacak hem de renklenecek.

Yaz meyvesi olan üzümler Aralık ayının bitmesine sayılı günler kala örtü altında hala dallarında tazeliğini korumaya devam ediyor. Örtü altında bekletilen üzümler yılbaşı sofralarını hem tat hem renk katacak.

Sarıgöllü üzüm üreticisi Serhat Akkaya, “Her yıl üzüm hasadı sonunda bağında 10-15 asmayı örtü altında ayırmaktayız. İlçe dışından gelen eş ve dostlar için üzüm ayırmaktayım. Asmaların yapraklar sarardı. Yaprakların yere düşmesine rağmen üzümler tazeliğini koruyor. Yeni yılda soframızda olacak. Eş ve dostlara da vereceğim.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL