Haber Bahri Karatas – Cenk Özen
Bu otobüsler Urla’ ya yakışmıyor
Urla Belediyesi’ nin hurdayı andıran yolcu otobüsleri, turistik ilçeye hiç yakışmıyor.
Vatandaşlar,kapıları kapanmayan, akşamları alkol ve evsizlerin yuvası olan hurdaya çıkmış otobüslerin biran önce yenilenmesini istedi.
İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu zamanında ilçeye hibe edilen otobüsler durdukları yerde dökülüyor.Adeta hurda görüntüsünü andırıyor.
Diğer İlçe Belediyelerin şehirlerarası otobüsleri andıran araçları varken, Türkiye’ de en iyi üniversiteler arasında yer alan İYTE’ le binlerce öğrenciyi barındıran Urla İlçesine yakışmayan otobüsler tepki çekiyor.
Üniversite öğrencileri tarafından ( Uçan teneke) adı ile anılan belediye otobüslerinin biran önce yenilenmesini istedi.
İlçe Terminalinde bulunan otobüs hareket önünde park halindeki akan yağlar ile yerleri kirleten,kapıları ve camları kapanmayan, bazı bölgeleri çarpılmış olan otobüsler,adeta alkol alan ve evsizlerin mekanı.
Vatandaş soruyor,daha bir ay önce Büyükşehir Belediyesi yüzlerce otobüs aldı,başka illerdeki belediyelere otobüsleri hibe ediyor. Urla Belediyesi kayyımla yönetiliyor diye acaba cezalandırılıyormu? O yüzden mi belediyeye yeni otobüsler verilmiyor. Not: ( Urla Belediyesi Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü – Içmeler ve Torosan Mahallelerine hizmet veriyor)
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.