Genel

Urla Belediyesi’nden çanta ve kırtasiye desteği

Haber Merkezi

Urla Belediyesi’nden çanta ve kırtasiye desteği

Urla Belediyesi’nden çanta ve kırtasiye desteği

‘Hiçbir talep cevapsız kalmadı’

Urla Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla dezavantajlı öğrencilere yönelik kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte maddi imkânları kısıtlı olan ailelerin çocuklarına okul çantası, defter, kalem, boya seti gibi temel kırtasiye malzemeleri dağıttı.

 

Muhtarlıklara ve belediyeye gelen talepler doğrultusunda öğretmenler ve muhtarlar aracılığı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik gerçekleştirilen kırtasiye desteğinin her yıl devam edeceğini belirten Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan yaptığı açıklamada “Eğitim her çocuğun hakkıdır ve biz bu hakkın eşit şekilde kullanılmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatlarına destek olmak, onlara daha aydınlık bir gelecek sunmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Çocuklarımızın eşit şartlarda eğitim alabilmesi için her daim elimizden geleni yapacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza emanet ettiği Cumhuriyetimizi, sonsuza dek koruyacağız. Bizim en büyük görevlerimizden biri de yaşadığımız ilçemizi doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle koruyup gelecek nesil olan çocuklarımıza aktarmaktır. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakacağız” dedi.

Yaklaşık 500 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulunan Urla Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği adına önümüzdeki günlerde Urla Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezini (URGEM) de hayata geçirecek. Lise ve üniversiteye hazırlanan dezavantajlı öğrencilerin destek eğitimlerinden faydalanacağı URGEM projesi ile gençlere mesleki eğitimler de verilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL