Genel

150 yıllık okul eğitime kazandırıldı

Kentimiz İzmir Derneği Başkanı işadamı Uğur Yüce, İkiçeşmelik Kestelli yokuşu başindaki150 yıllık İstiklal Okulunun restore edilip, tekrar eğitime kazandırıldığını söyledi.

150 yıllık okul eğitime kazandırıldı

Kentimiz İzmir Derneği Başkanı işadamı Uğur Yüce, İkiçeşmelik Kestelli yokuşu başındaki 150 yıllık İstiklal Okulunun restore edilip, tekrar eğitime kazandırıldığını söyledi.

Mülkiyeti Konak Belediyesine ait İstiklal Okulu, Tarkem A.Ş.ve Kentimiz İzmir Derneği (İzka desteğiyle ) tarafından restore edildi.

Harabe halinde bulunan okulun restorasyonu sonucu 4-14 yaş okul dışı eğitim amacı ile kullanılacak. İşadamı Uğur Yüce, Konak Belediyesine ait 150 yıllık tarihi okulu uzun vadeli kiraladıklarını söyledi. Restore ettikleri okulda 6 tane atölye olduğunu belirten Yüce, “Uzay atölyesini Esbaş, El sanatları atölyesini Folkart, Matematik atölyesini Moris Bencuya ve Tasarım atölyesini Ünlütürk ailesi aldı. Pandemi hafifler hafiflemez eğitimler başlayacak. O yöredeki dar gelirli ailelerin çocuklarından para alınmayacak. Bir 3 d PRİNTER’i de olan imalat ve robotik atölyesi bir de kodlama eğitimi atölyesi olacak. Askıda Eğitim dar gelirli aile çocukları için uygulanacak. Zaman içerisinde başarılı atölyeler bu kuluçka merkezinden çıkıp müstakil hale gelecekler” dedi.

Haber Bahri Karataş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL