Bayram Anu yazdı…
DİPLOMA MI, KARNE Mİ?
Diploma, bireyin belirli bir eğitim programını başarıyla bitirdiğini gösteren resmi belgedir. Karne ise bir kişinin ya da bir kurumun performansını veya durumunu değerlendiren bir metafordur…
Diploma mı, karne mi?
İyi kitaplar en iyi üniversitelerdir..
Üniversiteye gitmeden de iyi bir felsefeci, tarihçi, işletmeci ya da başka meslek erbabı olunabilir… Sonsuza uzanan bir yolculuktur, eğitim… Özgürlükçü ve çağdaş anlayışla kendini eğitebilenler geleceği inşa etmekte mahirdir.
Ben böyle düşünenlerdenim!
Diplomalar…
Düşünün ki, benim ülkemde ilkokul diplomasına sahip olanlar mecliste vatandaşı temsil edebiliyor. Ve, milletvekili olarak “yasa yapma” yetkisine sahipler. Aynı vekilin yaptığı yasa ülkeyi yönetmeye talip olan Cumhurbaşkanı adayına Üniversite’den mezun olma şartı koşuyor. Gerçek bir dilemma; İlk mektep mezunu milletvekilinin yaptığı kanunda Cumhurbaşkanı adayı olma koşullarından biri de üniversite mezunu olmak…
Bana göre ülkeyi yönetebilmek için; Önce vatanı sevmek daha sonra krizde soğuk kanlı, halkla iletişimde güçlü, demokrasiye saygılı, şeffaf ve hesap verebilir, vizyon sahibi, stratejik zekalı ve adaletli olmak gerekli…
Ülkeyi yönetmeye talip olanın ne diplomasının varlığı önemli, ne de mezun olduğu okulun adı..
İnandığımız demokrasi gereği adayın liyakatli mi yoksa değil mi kararının verilebildiği tek mecra önüne konan seçim sandığıdır. Demem o ki halkın teveccühüyle oluşacak gerçek karneden daha kıymetli hiçbir şey olamaz.
Tabii şartları eşitlenmiş adaletli bir yarışla…
Not: İllaki diploma şart olacaksa; O vakit tüm diplomaların altında imzası olan Profesörler aday olabilsin!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.